Bindesbøll

Arkitekten M. G. Bindesbøll (1800-1856) er en af de vigtigste skikkelser i dansk arkitekturhistorie og i kraft af Thorvaldsens Museum den internationalt mest kendte danske arkitekt fra det 19. århundrede. Han er frontfigur i overgangen fra klassicisme til historicisme, men repræsenterer samtidig med byggerier som Landbohøjskolen og Lægeforeningens boliger en nøgtern tilgang, der foregriber det 20. århundredes mere pragmatiske arkitektursyn. Bindesbølls samlede værk, der spænder over en række stilarter, peger således i mange retninger. Fælles for projekterne er imidlertid en personlig og uortodoks omgang med historiske stilarter, der er karakteristisk for en romantisk kunstopfattelse, og som resulterer i en arkitektur med en symbolladet, undertiden overraskende moderne, karakter.

Forfatter til monografien er lektor, ph.d., arkitekt maa Peter Thule Kristensen, der bl.a. har skrevet en ph.d.-afhandling om romantiske ledemotiver i arkitekturen, og som forsker og underviser i arkitekturhistorie på Kunstakademiets Arkitektskole.

Bogen er rigt illustreret med nye fotografiske optagelser af den internationalt anerkendte arkitekt Jens Lindhe. Dertil kommer en lang række afBindesbølls originaltegninger som ikke tidligere har været offentliggjort.

Bogen udkommer også i en engelsksproget udgave.

Bogen kan bestilles her: https://byg-erfa.dk/bindesboell

Bibliografiske data:
Arkitektens Forlag, 2015. 495 sider. ISBN-13:9788774074069

 

 

Serie
Øvrige
Udgiver
Arkitektens Forlag
Udgivelsesår
2015
Gyldighed
Gældende
Supplerende emneord