Luksusgarage

Luksusgarage

Garage nej tak

architecten|en|en

Studio R-1 for Atelier Hugo de Ruiter Design

Eindhoven, Holland 2008

En villa i Schuttersbosh, en grøn forstad til Eindhoven, gav designer Hugo de Ruiter en oplagt mulighed for at kombinere bolig og arbejdsplads ved at ombygge den eksisterende garage til studie/ateliér.

‘Det må ikke føles, som om jeg arbejder i min garage’ – var hans ønske til resultatet og dermed opgavens hovedsigte. Løsningen lå i at give den eksisterende garage maske på – en hud af perforerede bølgeplader af aluminium som det eneste materiale på både vægge og tag – og på samme tid en underspillet, diskret fortsættelse af det eksisterende tegltag. En krave eller et bånd af galvaniseret stål langs et nyt terassedæk understreger og smykker overgangen mellem nyt og gammelt, og i tag og loft spiller en spalte af ovenlys den samme rolle.

Tekst: architecten|en|en
Fotos: Post & Van Leeuwen Photographers

Serie
Tidsskriftet Tegl - artikler
Serienummer
2012 1
Gyldighed
Gældende