Kapel i Egtved

Kapel i Egtved

Tegnestuen Mejeriet fra Kolding vandt i foråret 2010 en konkurrence om et nyt kapel ved Egtved Kirke. Kapellet er taget i brug dette forår.

Det har været hensigten at skabe en meget enkel bygning, som fungerer i helheden og på samme tid tilfører området en ekstra kvalitet – et hus der i kraft af sin arkitektur, fint gennembearbejdede detaljer og gode, gedigne materialer spiller naturligt op til Egtved Kirke, som blev opført omkring år 1170 – tårnet i 1863.

Kapellets form er klassisk og stram og materialerne de samme som i kirketårnet; mursten og zink. Der er tale om et enkelt længehus med saddeltag og facader af en hårdtbrændt, mørk rødlig teglsten. Dørene er placeret tilbagetrukne i nicher, som kan give ly for regn. Nicherne fremstår som præcise udskæringer i murstensklumpen, idet alle sider er beklædt med samme mørkerøde tegl.

Arkitekt og partner fra Mejeriet Clara Rigenstrup fortæller, at det var vigtigt at skabe en bygning, som giver den besøgende ro og fred, når man tager afsked med sine kære.

Gennem et rundt vindue over indgangen mod nord kastes et strejf af lys på kapellets murstensgulv, der giver den besøgende en fornemmelse af livet uden for kapellets tyste atmosfære.

Tekst: Susanne Urik
Fotos: Tegnestuen Mejeriet

Serie
Tidsskriftet Tegl - artikler
Serienummer
2012 2
Gyldighed
Gældende