Kokkeskole i Medina Sidonia

Kokkeskole i Medina Sidonia

Kokkeskole i slagtehus, 2011

Medina Sidonia, Cadiz/Arkitekter: Sol 89 - María González García and Juanjo López de la Cruz

Under det orangefarvede taglandskab i den historiske by Medina Sidonia i Cadiz i Sydspanien ligger en ny hotel- og kokkeskole tegnet af arkitekterne Maria Gonzales Garcia og Juanjo Lopez de la Cruz fra Sol 89.

Tidligere lå et slagteri på stedet og for et par tusinde år siden et fønikisk tempel, hvis søjler er bevaret i omkredsen af det, der før var en åben gård.

Byggematerialerne i ombygningen er som byens; brændt ler og hvidpudsede mure. Taget er beklædt med keramiske fliser på 14 x 14 cm. Dagslyset kommer ind og ned i undervisningslokalerne gennem høje lanterner, der udgør en både ny og harmonisk tilføjelse i området. Byggeriet er præmieret med ‘Tile of Spain Awards of Architecture and Interior Design 2013’.

I argumentationen for tildeling af prisen fremhævede juryen, at projektet forholder sig meget taktfuldt til omgivelserne, er realiseret med meget enkle midler og udført uhyre præcist og delikat.

Prisen uddeles af ASCER i forbindelse med afholdelsen af Cevisama, en international messe for keramiske byggeprodukter, der årligt afholdes i Valencia.

Serie
Tidsskriftet Tegl - artikler
Serienummer
2013 1
Gyldighed
Gældende