The Curving House Yongin-Si Sydkorea

Tegl 2013 nr. 4 - The Curving House Yongin-Si Sydkorea

Det konkave hus i Sydkorea er tegnet af JOHO Architecture og teamet Il-Sang Yoon og Gae-hee Cho. Huset, der ligger på Gwanggyobjergets skråning stod færdigt oktober 2012.

Både indretning og formgivning er en genfortolkning af et traditionelt koreansk hus, hvad angår teknik og form. Betonkonstruktionen er beklædt med vinklede teglsten, så huset står med en hud som skindet på en skællet fisk.

De traditionelle askefarvede mursten har på løbersiden en sølvagtig overflade; stenenes øvrige sider er matte og grovere i strukturen. Stenene er lagt i vinkler fra 0 til 25 grader i den krumme, sydvendte facade, så skyggemønstret ændrer sig med solens bevægelse på himlen. Spejlblanke ståloverflader i husets underste etage spejler omgivelserne og nærmest opløser huset i naturen.

Huset er hævet på betonsøjler for at skabe plads til parkering under huset, skabe åben forbindelse mellem for- og bagside og for at udnytte grunden optimalt.

Det markant fremhævede nederste betondæk er dimensioneret så kraftigt som muligt; det fungerer som termisk masse – lig traditionelle koreanske ondol-gulve.

Tekst: Jeonhon Lee, oversat og redigeret af Susanne Ulrik
Illustrationer: Tegnestuen
Fotos: Sun Namgoong

Serie
Tidsskriftet Tegl - artikler
Serienummer
2013 2
Gyldighed
Gældende