Passivhus System +C

Tegl 2013 nr. 4 - Passivhus på Fyn

Passivhus live

Byggesystemet ’Passivhus System +C’ er resultat af Egernsund Tegls samarbejde med Teknologisk Institut, Bjerg Arkitektur A/S og Dansk Passivhus Center; byggesystemet lever op til BR 15/20 og til internationale passivhusforordninger.

Der var i september måned åbent hus i Odense, hvor man i praksis kunne se det nye byggesystem med en ydermurstykkelse på 408 mm og U-værdi på 0.10 – med en markant, nytænkt præfabrikeret fals.

Ved traditionelt muret byggeri når man op på en ydervægstykkelse på 588 mm, når BR 15/20 skal overholdes, så en reduktion til 408 mm kan give et ekstra boligareal på 8-10 m2 i et hus på 150 m2. Her opnås reduktionen med en kun 78 mm bred sten i ydermuren i stedet for de normale 108 mm.

En 30 mm ventilationsspalte mellem facade og isolering affugter ydermuren. Der er brugt PIR/PUR/Phenolisolering.

Det præfabrikerede falselement ved dør- og vinduesåbninger begrænser linietabet, og vindueslysningen optræder med samme overfladekarakter som indervæggen og skjuler karme på døre og vinduer, så lysningen fremstår mere enkel.

Falselementet kan anvendes uafhængigt af byggesystemet og kan derfor også med fordel bruges i forbindelse med energirenovering.

Tekst og fotos: Susanne Ulrik

Serie
Tidsskriftet Tegl - artikler
Serienummer
2013 4
Gyldighed
Gældende