Beyond the Screen i Seoul

Tegl 2013 nr. 4 - Beyond the Screen

Filter

Beyond the Screen i Naebalsan-dongområdet i Seoul er tegnet af den lokale tegnestue OBBA. I udformningen af både bygning og boliger har arkitekterne forsøgt at undgå, at der senere bliver behov for at bygge til, hvilket er udbredt i Sydkorea. Det har været deres mål at vise nye veje for boligbyggeri i byen. Bag den ydre facetterede form gemmer sig to bygninger forbundet af et trapperum omgivet af perforeret murværk i ydervægge og den skrånende del af taget.

En let trappe i det åbne rum giver fælles adgang til 28 boliger. Trapperummet og en afskærmet taghave udgør boligernes fællesareal. Den perforerede skærm skaber naturlig ventilation, skjuler nødvendige klimaanlæg og skærmer en del af boligernes vinduer mod indkig fra nabohusene.

OBBA: Office for Beyond Boundaries Architecture er dannet i 2012 af Sojung Lee og Sangjoon Kwak, der tidligere arbejdede for den hollandske tegnestue OMA og for den koreanske tegnestue Mass Studies.

Tekst: Susanne Ulrik
Fotos: Kyungsub Shin

 

Serie
Tidsskriftet Tegl - artikler
Serienummer
2013 4
Gyldighed
Gældende